Om Silva Padel

Om Silva Padel

”Folket spelar padel. Det är för er jag vill skapa padel produkter.”

 

Minns du första gången du stod på en padelbana? Det gör jag och en match räckte för känslan att vilja spela padel igen, och igen. Men jag som redan var i träningsklädbranschen tyckte däremot att utbudet av padel produkter som fanns lämnade mycket att önska. Trots att padel är här för att stanna och trots att antalet spelare bara ökar. Det här var i januari 2020 och jag började läsa på om padel – läs nörda ner mig. Mexikanen Enrique Corcuera som anses vara padelns urfader sägs ha byggt en underdimensionerad tennisbana med väggar på sin tomt. När en spansk prins kom på besök fastnade han som man gör för padel och snart blev det innesporten i Spanien.

Så föddes padel men tillbaka till Sverige där jag studerade padelspelande svenskar och dessutom fick kontakt med en designer som i över två decennier jobbat med alla stora klädmärken inom träningsbranschen. Vi började skissa. Jag hade en lång önskelista baserat på min research och hon kunde kontra där hon av erfarenhet vet vad som fungerar. Vi har analyserat hur en padelspelare rör sig, hur plagget ska kännas mot kroppen och vad man önskar av padelplagg för att kunna spela bättre och vilja spela mer. Vi har valt material som kan stretcha långt, andas väl och tåla mycket spel.

Med en passion för träningskläder och ett maniskt öga för detaljer har vi på Silva Padel utvecklat funktionella padelkläder med en riktigt snygg design – och som är prisvärda!  Folket spelar padel. Det är för er jag vill skapa padelkläder. Vi har utvecklat outfits för henne och honom i alla åldrar som ”Makes you want to play”.

Vi ses på banan!

Deivid Lopes Da Silva

Grundare av Silva Padel

 

 

 

Close (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Search

Shopping Cart

Your cart is currently empty.
Shop now