Sju vanliga misstag på padelbanan – Silva Padel

Sju vanliga misstag på padelbanan

Sju vanliga misstag på padelbanan. Att åtgärda dessa eller iallafall ha i beaktning kan snabbt ta erat spel till nästa nivå inom sporten vi alla älskar.

1. Fotarbete. Fotarbetet är A och O. Det är där du skapar förutsättningar att komma rätt till bollen.

2. Böj på knäna. Visst är det jobbigt, men utväxlingen det skapar i spelet gör att det är något att öva på och även prioritera.

3. Strategi. Lär dig spelet. Matcherna är diagonalt och det raka slaget är allt som oftast avsett för en "vinnare". Är du och din partner taktiska eller slår ni bollen huvudlöst? 

4. Positionering. En bra utgångspunkt är bakom strecket vid baslinjen eller framme på nät. Alla mellanting är så kallade "red zones" och bör undvikas. 

5. Att vara koordinerad. Kroppens positionering och att slå bollen framför sig är en förutsättning för att få till slagen. Kan låta enkelt. Men en snabb visit till padelhallen blir en bra studie som visar att detta är något gemene man inte behärskar ännu.Tito Allemandi silva padel

6. Lindan på racket. Att faktiskt välja en tjocklek som passar din hand och spelstil. Tjockt innebär mycket kraft och mindre kontroll. Tunt innebär mycket kontroll och mindre kraft. 

7. Detta är en lagsport. Det är många individualister på banan. Gå ihop som en enhet och vinn matchen tillsammans. Pratet på banan är ack så viktigt. Får du av din nuvarande partner exempelvis veta vart motståndarna befinner sig när du blir lobbad på?

Skribent,

Jakob Hammarlund

Team: Silva Padel

@Hammar_pdl

Older Post
Newer Post

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

Close (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Search

Shopping Cart

Your cart is currently empty.
Shop now